Perinneradiotapahtuma PRT13, 6.12.2011

Perinneradiotapahtuma ei ole kilpailu, vaan kunnioitus vanhoja - yli 40v - veteraaniradioita ja niitä käyttäneitä radioveteraaneja kohtaan.

"Vanhat veteraaniradiot kaivetaan jälleen kätköistään, hiljaa herätellään ja rakkaudella säädetään. Jo kauan sitten mustuneiden radioputkien katodit, hilat ja anodit heräävät taas unestaan ja alkavat työnsä. Punottaen, kohisten ja värähdellen ne tuottavat äänimaailman, jonka vanhat viestimiehet ovat kuulleet, monasti tykkienkin jylistessä taustalla. Vanhojen varusvarastojen tunkan ja otsonin tuoksujen sekoittuessa, niiden ohuet, uikuttavat tai jopa kähisevät signaalit tunkeutuvat taas sähkömagneettiseen spektriin kuin kuiskeena menneisyydestä."

Koe oma osasi tuosta ainutlaatuisesta tunnelmasta ja osallistu Perinneradiotapahtumaan tiistaina 6.12.2011, 9-13 UTC eli 11-15 SA.

Vasta-asemina kaikki radioamatööriasemat, laitekannasta riippumatta ovat tervetulleita mukaan! Johtoasemana toimii Pohjan Viestikillan radioasema, käyttäen sotilasradioamatööriasemansa kutsua OI8VK/s. Asemapaikka on Paviljonki Oulun Hiukkavaarassa.

Jos osallistut tapahtumaan vanhalla perinneradiolla, ilmoittaudu tapahtumaan oman tolppataajuutesi saamiseksi.

Ilmoittautumisia ottaa vastaan Jaakko, OH8FCK osoitteeseen: oh8fck ät sral.fi . Anna ilmoituksessasi seuraavat tiedot: aseman kutsu, perinneradion tyyppi, tarkka QTH, operaattori sekä mode millä workit eli CW, AM tai molemmat. Jos TX toimii vain kiteellä niin ilmoita kidetaajuudet, joita aiot käyttää. Viimeinen ilmoittautumispäivä on tiistaina 22.11.2011.

Jaetut tolppataajuudet

Mutta jos tolppataajuudet on jo jaettu, toivomme Sinun silti osallistuvan tapahtumaan vasta-asemana. Tietenkin voit käyttää tunnuksesi jäljessä myös /s-tunnusta, jos asemasi täyttää perinneasemalle asetetut kriteerit.

PRT 13:n "kenraaliharjoitus"

"Kenraaliharjoituksen" tarkoituksena on mahdollistaa PRT-tapahtumassa käytettävien laitteiden ja antennien kokeileminen etukäteen. Tavoitteena on pitää yhteyksiä lähinnä perinneasemien kesken asemakokonaisuuksien toimivuuden testaamiseksi. Aika: lauantaina 26.11.2011 ja sunnuntaina 27.11.2011, AM 11 – 12 SA, CW 12 – 13 SA Taajuudet: CW: 3556, 3560 ja 3565 kHz ja AM 3720 kHz. "Omia tolppataajuuksia" voi myös kokeilla. PRT:n "kenraaliharjoitustapahtumaan" ei tarvitse ilmoittautua. Kaikki, jotka haluavat testata laitteitaan ja auttaa siinä muita, ovat tervetulleita mukaan. Perinneasemat käyttävät harjoituksessa kutsunsa perässä /S tunnustaKuvia ja kertomuksia PRT13 tapahtumasta otetaan vastaan gmail osoitteessa: prt13 (piste) kuvat

PRT13 kuvat ja kertomukset löytyvät tästä

Tästä linkistä pääset 4.6.2011 perinneradiotapahtuman PRT 12 albumiin

Pohjan Viestikilta ry | Ketarakuja 1 A 7, 90650 OULU | (0)8 530 2778 (puheenjohtaja)