Tietoturva ja laki - Rovaniemen VIII tietoturvapäivä: Hyvä tietojenkäsittelytapa yhteiskunnan perustana

15.11.2007
Lapin yliopisto, Taiteiden talo
Paikka: Kuvataideluokat F4014 ja F4015

Perinteeksi tulleen tavan mukaan Lapin yliopisto ja Pohjan Viestikilta järjestää yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa tietoturvaseminaarin, johon kutsumme kaikki tietoturva-asioista kiinnostuneet henkilöt. Tilaisuus on pohjoissuomalaisille tarkoitettu yhteistapahtuma, jossa laajalla rintamalla paneudumme yhteisvastuullisesti yhteiskuntamme rauhanaikaisiin viestillisiin kriisitekijöihin. Tilaisuudessa on myös mahdollisuus esittää kysymyksiä asiantuntijoille ja keskustella heidän kanssaan Teitä kiinnostavista aiheista.

Kahdeksannen Rovaniemen tietoturvapäivän teemana on hyvä tietojenkäsittelytapa yhteiskunnan perustana. Professori Ahti Saarenpää puhuu tietosuojasta ja asettaa sen kyseenalaiseksi: Onko sitä? Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio jatkaa kysymystä tietosuojavaltuutettujen osalta: Onko heitä?

Puolustusvoimien puheenvuoron käyttää Evl. Juha Mattila käsitellen aihetta: Suomalaisen tietoturvaosaamisyhteistyön mahdollisuudet globaaleilla ICT-markkinoilla. Rajavartioston esityksessä Evl. Jaakko Ritola puhuu aiheesta Valtioneuvoston asetuksesta (luonnos) tietoturvallisuudesta ja hyvästä tiedonhallintatavasta valtionhallinnossa.

Valtiokonttorin turvallisuusjohtaja Seppo Sundberg käsittelee esityksessään haittaohjelmiin liittyviä ongelmia. CERT-FI:n asiantuntija Erika Suortti jatkaa laajentaen esitystään koskemaan ajankohtaisia tietoturvaongelmia. Poliisin tietohallintokeskusesta saamme kuulla ajankohtaisista asioista Are Hallikaisen ja Ari Koivumaan esityksen kautta ja myös Schengenin erityiasioita on mahdollista kuulla Erkki Kailan esityksessä.

Valtiovarainministeriön puheenvuoro on myös odotuslistalla, odotamme vahvistusta. VTT:n puheenvuoron käyttää tietoturvakoordinaattori Reijo Savola. Jorma Kajavan puheenvuoro liittyy tietoturvan mittaamiseen.

Ilmoittautuminen

Tuija Jokelainen
Tuija.Jokelainen @ ulapland.fi
016 3412549

Aika 15.11.2007 klo 9.00-16.00 (Cocktail-tilaisuus 16.30-20.00)
Hinta 130 € ( alv 0 %)
Hintaan sisältyy kurssimateriaali, lounas sekä kahvi.
(Mahdollinen ylijäämä käytetään nuorten henkilöiden viestillisen koulutustoiminnan tukemiseen ja stipendeihin.)

Tiedustelut Jorma Kajava (Gsm 0400 294979.)

Mukana toteutuksessa Lapin yliopisto, Lapin lääninhallitus, EU, ESR, Pohjan Viestikilta, Puolustusvoimat, Rajavartiosto, VTT, Poliisin tietohallintokeskus, Rovaniemen kehitys.

Pohjan Viestikilta ry | Ketarakuja 1 A 7, 90650 OULU | (0)8 530 2778 (puheenjohtaja)