Toiminta

Killalla on joka lauantai Oulussa lenkki (paikka ilmoitetaan erikseen), joka sopii kaiken kuntoisille. Lisäksi killalla on ampumaratavuoroja kerran kuussa Hiukkavaaran ampumaradalla. Ammunnat ovat pääosin ohjattuja, ohjaajana toimii Lauri Pohjanheimo. Illanistujaisia järjestetään muutaman kerran vuodessa.

Killan siirtyvä radioamatööriasema OI8VK on toiminnassa pääasiassa viestitapahtumissa: viestiaselajin vuosipäivänä ja MPK:n viestiliikenneharjoituksissa. Jos aseman toimintaan osallistuminen kiinnostaa, kysy lisätietoa toimihenkilöiltä.

Kilta on rekisteröity miehittämättömän ilma-aluksen operaattoriksi. Kilta tarjoaa jäsenilleen kouluttautumista ja lennätysharjoittelua. Drone-toiminnan vastaavana toimii Jussi Kangasoja.

Killalla on oma Whatsapp-ryhmä, jossa sovitaan muun muassa yhteislenkeistä sekä muusta epävirallisemmasta. Mikäli haluat mukaan, ilmoita siitä liittyessäsi, tai vaihtoehtoisesti killan sähköpostiin hallitus@pohjanviestikilta.fi.

Killan pääharjoitus on vuosittain kesän alussa järjestettävä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen Hiukka-harjoitus Oulussa. Kilta vastaa suurilta osin viestikurssin koulutuksesta ja ohjelmasta. Hiukka-harjoitukseen osallistuminen on erinomainen tapa hypätä mukaan toimintaan. Harjoitukseen ilmoittaudutaan MPK:n verkkosivuilla, kun kurssin ilmoittautuminen on auki.