KUTSU

Pohjan Viestikilta ry järjestää 1. Erillisen Viestikomppanian (1. ErVK) muistolaatan paljastustilaisuuden torstaina 4.3.2021 kello 11.00 osoitteessa Viestikatu 1, 90130 Oulu. Laatta kiinnitetään 1. ErVK:n Oulussa käytössä olleen viimeisimmän kasarmin seinään.

Ensimmäinen Erillinen Viestikomppania perustettiin 1. joulukuuta 1952 Riihimäellä osana Viestirykmenttiä. Se siirtyi 8. kesäkuuta 1953 Ouluun, ja se alistettiin Pohjois-Suomen sotilasläänin komentajalle. Viestitarkastaja määräsi kuitenkin komppanian koulutustehtävät ja vastasi sen viestimateriaalisesta kehittämisestä. Komppaniaan kuuluivat neljä radio- ja neljä puhelinjoukkuetta sekä komento- ja huoltojoukkue. Komppaniassa annettiin prikaati- ja armeijakuntatason viestijoukkojen sotilasopetusta vuoteen 1989 saakka, jolloin yksiköstä muodostettiin Pohjois-Suomen Viestipataljoona.

Kaikki killan jäsenet ovat tervetulleita tilaisuuteen!

Huom. Noudatathan tilaisuudessa turvavälejä sekä käytät asianmukaista maskia tilaisuuden ajan!

Hallitus

#

One response

  1. Lämpimät kiitokset Pohjan Viestikillalle muistolaatan paljastamisesta. Tämä on upeaa aselajimme historiaa ja perinteitä kunnioittavaa maanpuolustustyötä. T. Jukka-Pekka Virtanen, VKL:n puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *