1. ErVK muistolaatan paljastustilaisuus 4.3.2021

KUTSU

Pohjan Viestikilta ry järjestää 1. Erillisen Viestikomppanian (1. ErVK) muistolaatan paljastustilaisuuden torstaina 4.3.2021 kello 11.00 osoitteessa Viestikatu 1, 90130 Oulu. Laatta kiinnitetään 1. ErVK:n Oulussa käytössä olleen viimeisimmän kasarmin seinään.

Ensimmäinen Erillinen Viestikomppania perustettiin 1. joulukuuta 1952 Riihimäellä osana Viestirykmenttiä. Se siirtyi 8. kesäkuuta 1953 Ouluun, ja se alistettiin Pohjois-Suomen sotilasläänin komentajalle. Viestitarkastaja määräsi kuitenkin komppanian koulutustehtävät ja vastasi sen viestimateriaalisesta kehittämisestä. Komppaniaan kuuluivat neljä radio- ja neljä puhelinjoukkuetta sekä komento- ja huoltojoukkue. Komppaniassa annettiin prikaati- ja armeijakuntatason viestijoukkojen sotilasopetusta vuoteen 1989 saakka, jolloin yksiköstä muodostettiin Pohjois-Suomen Viestipataljoona.

Kaikki killan jäsenet ovat tervetulleita tilaisuuteen!

Huom. Noudatathan tilaisuudessa turvavälejä sekä käytät asianmukaista maskia tilaisuuden ajan!

Hallitus

3 kommenttia artikkeliin “1. ErVK muistolaatan paljastustilaisuus 4.3.2021

 1. Lämpimät kiitokset Pohjan Viestikillalle muistolaatan paljastamisesta. Tämä on upeaa aselajimme historiaa ja perinteitä kunnioittavaa maanpuolustustyötä. T. Jukka-Pekka Virtanen, VKL:n puheenjohtaja

 2. Kiva, kun Pohjanviestikilta on edelleen hengissä. Itse liityin tähän ”kilta.02” viimevuonna, kun edellinen versio alkoi kompuroida. Olen tyytyväisenä pannut merkille uudet ampumaradan käyttöohjeet ja ajat. Harvakseltaan olen käynyt Hiukkavaarassa lähinnä pistooli- ja pienaripuolella haistelemassa ruudintuoksua. Nyt voisi käydä vielä nostalgia jotoksella 150m radalla, joka oli alokasaikana käytössä.
  Harmi kun ei ole jäsenluetteloa käytettävissä (tietosuojasyistä), kun ei muutenkaan ole ”yhteisökokouksia”, niin ei tiedä keitä on vielä porukoissa mukana. Aloitin 1ErVK,ssa radiojoukkueessa 15.10.1961.
  terv. Esa Nykänen

  1. Hei Esa!

   piakkoin kolahtaa kaikille jäsenille postikortti luukusta sisään jotta saamme yhteystiedot ajantasaolle. Kunhan saamme yhteystiedot ajantasalle, alkaa pukkaamaan kutsua yhteistapaamisiin. Koronasta huolimatta olemme tapailleet 2 epävirallista kokoustelua järjestää joihin kaikki jäesnet on tervetulleita!

   Kunnoittavasti, PJ Juhani Matila

Vastaa